Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо признава, че идването на Макс Верстапен в отбора го е накарало да повиши нивото на представянето си заради амбицията и уменията на холандеца. 

Младокът показа страхотните си качества, като спечели още в дебюта си за тима в Испания и откакто кара за Биковете води на Рикардо със 102:97 точки, след като без съмнение австралиецът бе считан за №1 в отбора. 

„Сега усещам, че трябва да повиша нивото на представянето си. С Дани (Квят) винаги знаех, че имам предимство. След това обаче дойде Макс и въпреки че смятах, че карам на ръба, се оказва, че винаги има нещо, което можеш да подобряваш“ заяви Рикардо, който признава качествата на Верстапен. 

„Не е приятно, когато те бие някой по-млад от теб. При него интересното е, че на години той е наистина млад, но по отношение на състезаването има страшно голям опит. Битките на пистата са целия му живот и въпреки че все още има много да учи, на този етап е изключително уверен и опитен“ добави той. 

„Понякога той говори за детайли на колата, за които аз не съм чувал“ признава Рикардо, който все пак в квалификациите се представя по-добре от холандеца и му води със 7-1 до момента.