Шефът на Мерцедес Тото Волф се надява, че титлата във Формула 1 няма да бъде решена от издръжливостта на двигателите и от техниката.  

Люис Хамилтън отпадна в Малайзия, след като моторът му гръмна и бе крайно разочарован, тъй като бе на път да спечели състезанието. Босът на Сребърните стрели все пак призна, че Нико Розберг е бил късметлия досега през сезона, за разлика от британеца, който имаше доста технически проблеми. 

Заради тях той изостана с 43 точки след първите състезания и въпреки че навакса пасива си, сега отново е зад съотборника си, този път с 23 точки, но само 5 кръга преди края. 

„Не смятам, че това ще хвърли сянка върху борбата за титлата. Разбира си Нико би признал, че е късметлия досега през годината по отношение на издръжливостта, но той направи и отлични състезания. До края има още 5 състезания и нищо не е ясно“. 

„Да, Люис получи голям удар, но нека да видим какво ще се случи до края. Нека двамата да се състезават и дано да нямаме подобни технически неприятности повече. В крайна сметка обаче това се случва в нашия спорт. През 2014-а Нико имаше проблем в последния старт, което се случи в решаващ момент и тогава той бе разочарованият“ коментира Волф.