Пилотът на Ферари Себастиан Фетел е на мнение, че цялостното колата на Скудерията е била по-добра от тази на Ред Бул през сезон 2016. 

Черните кончета обаче останаха трети при конструкторите, след като Биковете регистрираха сериозен прогрес във втората половина от годината и заеха второто място след Мерцедес. 

В последните 9 старта Ред Бул стигна до 8 подиума, сред които бе и една победа, докато италианския тим приключи само два пъти в топ 3 и в резултат остана на трето място в класирането, на цели 70 точки от съперника. 

„Нещата не се развиха както очаквахме. Можехме да се представим много по-добре. Като цяло имахме по-добра кола и сме радочаровани, че не завършихме втори“ заяви Фетел, чийто отбор се провали и при настройкитие и стратегията си в много състезания. 

„Естествено сме най-недоволни от това, че не бяхме конкурентни на Мерцедес. Смятам обаче, че преживяхме доста неща, които ще ни направят по-силни за следващата година“ добави германецът, след като Скудерията остана без победа, при положение, че през 2015-а спечели 3 състезания.