Доминиращият във Формула 1 напоследък тим на Мерцедес си осигури партньор на Люис Хамилтън за 2017-а година, но за следващата първенецът за 2016 Нико Розберг има някои идеи. 

Валтери Ботас замени германеца за новия сезон, но не е ясно как ще се представи и дали ще остане и след него. След края на тази година пък договорите на Себастиан Фетел с Ферари и на Фернандо Алонсо с Макларън изтичат, така че според Нико двамата би трябвало да бъдат обсъдени като варианти за отбора. 

„Според мен ще бъде напълно логично ако Себастиан помисли за Мерцедес, а и от отбора помислят за него за 2018-а. Това е очевидно. Той е отличен пилот и още няма договор за следващия сезон. Да видим какво ще стане, но би бил добър вариант“ заяви Розберг пред италианските медии. 

„Алонсо може и да не е първа младост, но все още продължава да бъде на отлично ниво на пистата. Много е бърз, така че според мен той също трябва да бъде обсъден и съм сигурен, че това ще се случи“ добави германецът, който сега е посланик на Мерцедес.