Новият пилот на Мерцедес Валтери Ботас обеща на Люис Хамилтън здрави, но и честни битки през 2017-а и смята, че между двамата няма да има проблеми. 

Финландецът е уверен, че ще може да бъде отборен играч, но в същото време ще се грижи и за собствените си интереси. 

„Не е лесно да бъдеш едновременно отборен играч и да поставяш себе си на първо място. Това е нова ситуация за мен, но аз ще продължа както съм работил досега и ще правя най-доброто за тима” заяви той в интервю за „Моторспорт”. 

„В същото време обаче, имам своите собствени цели и във Формула 1 трябва да бъдеш и егоист, ако искаш да побеждаваш. Всичко зависи от конкретната ситуация и преценката кое е най-добро за всички. Мога да кажа единствено това. Обикновено се разбирам с всеки и вярвам, че с Люис ще се борим здраво, но също така честно и с уважение” добави Ботас. 

„Между Нико и Люис имаше трудно моменти, което обаче е нормално, когато искаш да печелиш. В Мерцедес обаче знаят как да се справят с подобни ситуации, така че според мен всичко ще бъде наред. Продължавам да бъда страшно доволен от възможността, която получавам и ще опитам да я използвам максимално” каза още финландецът.