Новият пилот на Мерцедес Валтери Ботас започва сезона във Формула 1 с ясното съзнание, че всички погледи ще бъдат насочени към него и ще е необходимо да демонстрира качествата си. 

Финландецът бе привлечен като заместник на Нико Розберг и подписа за една година, като в зависимост от представянето му от отбора ще преценят дали да го задържат. 

„Това е страхотна възможност за мен, но със сигурност и голямо предизвикателство. Няма съмнение, че трябва да се докажа пред много хора, както и пред отбора, че заслужавам това място. Гледам обаче позитивно на нещата. Смятам, че това е шанс в кариерата ми да се боря не само за победи, но и за титлата“ заяви Ботас. 

„Не считам, че съм №2 в тима. В Мерцедес нямат разделение на своите пилоти, така че всичко зависи от моето представяне. Докато си върша работата както трябва и съм на необходимото ниво, всичко ще е както трябва. И аз зная, че мога да се справя“ добави той. 

„Първият път, когато се качих в новата кола  се почувствах необичайно, но с всеки изминал ден нещата се подобряваха и смятам, че прогресирам непрекъснато и ще продължа да го правя. Очаквам, че битката ще бъде сериозна, защото Ферари са много силни. Трудно е да се предскаже какво ще се случи и едва след първите няколко състезания ще има повече яснота“ каза още Ботас.