Люис Хамилтън призова Макларън да върне Дженсън Бътън в колата за Гран При на Монако в края на май, когато Фернандо Алонсо няма да кара и ще участва на Инди 500 отвъд Океана. 

Световният шампион за 2009 отстъпи мястото си на Стофел Вандорн в края на миналата година, но не се е оттеглил от надпреварите и изглежда очевиден избор за заместник на испанеца. 

„Надявам се, че Дженсън ще се върне. Мисля, че това ще бъде отлично за спорта, защото продължавам да смятам, че той остава един от най-добрите пилоти. По отношение на опит и умения няма по-добър избор от него“ заяви Хамилтън, който бе съотборник с Бътън в периода 2010-2012. 

Англичанинът не се е качвал в кола от края на миналия сезон в Абу Даби, но след Гран При на Бахрейн в неделя има два дни тестове, които изглеждат като идеална възможност той да потренира, ако наистина от Макларън обмислят да го върнат за състезанието в Княжеството. 

Самият Бътън публикува интересно съобщение в Туитър: „Защо имам толкова много пропуснати обаждания?“ написа той шеговито, като се очаква скоро от отбора да обявят официалната си позиция по въпроса.