Новакът в Мерцедес Валтери Ботас изненада съотборника си Люис Хамилтън, след като спечели първия полпозишън в кариерата си и ще тръгне пръв утре за Гран При на Бахрейн. 

В самия край на третата фаза от квалификацията, финландецът даде с 23 хилядни по-добре време от британеца, който не успя да отговори и така серията му от 6 поредни спечелени квалификации приключи. 

Себастиан Фетел за Ферари остана трети, но на почти половин секунда изоставане. Кими Райконен бе по-бавен с 8 десети, като ще стартира дори 5-и, тъй като Дани Рикардо с Ред Бул го изпревари с малко. Другият пилот на отбора Макс Верстапен даде 6-о време, макар че бе най-бърз в третата свободна тренировка. 

За отбелязване е и силното представяне на Рено, след като и двамата пилоти на отбора влязоха в топ 10. Нико Хюлкенберг ще започне 7-и, а Джолиън Палмър 10-и. Между тях са Фелипе Маса с Уилямс и Ромен Грожан с Хаас. 

За отбелязване е доброто представяне на Паскал Верлайн, който в дебютната си квалификация за Заубер стигна до 13-ото място. Фернандо Алонсо с Макларън стигна до втората фаза, но ще започне 15-и. Заради проблем с мотора пък Карлос Сайнц не успя да премине напред и ще стартира 16-и. Състезанието е утре от 18,00 часа.