Макс Верстапен се извини за неприемливия коментар, който направи след квалификацията в събота и който предизвика отговор от страна на Фелипе Маса. 

Недоволен от действията на пилота на Уилямс и обвинявайки го, че му е попречил в решителната обиколка и запитан дали ще говори с него, холандецът заяви: „Е, той все пак е бразилец, така че няма какво толкова да обсъждаме“. 

Това естествено ядоса Маса, който от своя страна предупреди Верстапен да внимава какво говори, тъй като в края на сезона предстои състезание в Южна Америка, така че да има едно на ум и да си мери приказките. 

Сега от своя страна Макс се извини, явно разбрал, че е сгафил, реши да замаже нещата в социалните медии.  

„В събота бях крайно разочарован от случилото в края на квалификацията и реагирах емоционално, като думите ми бяха извадени от контекста.  В нито един момент не съм искал да обидя бразилските хора, които винаги са били мили с мен. Това е страна с легендарни пилоти като Сена, Фитипалди и Пике и миналата година там направих едно от най-добрите състезания в кариерата си. Извинявам се на всички бразилци, които са се почувствали обидени и очаквам с нетърпение да се състезавам отново във вашата страна“ написа Макс в Инстаграм.