В Мерцедес може рано-рано да обявят Люис Хамилтън за №1 в отбора за сметка на Валтери Ботас. За това намекна шефът на отбора Тото Волф. 

Силното представяне на Себастиан Фетел и колебанията на наследника на Нико Розберг може да накарат Сребърните стрели да се откажат от своята философия, която винаги е била да се дава еднакъв шанс на двамата пилоти. 

В неделя Ботас получи заповед да пропусне Хамилтън пред себе си и макар и като цяло да бъде по-бавен, случилото се направи сериозно впечатление. 

„Това не ни хареса. Изобщо. В предишните години не сме го правили. Ситуацията в момента обаче е различна и е необходимо да направим правилен анализ на нещата. Трудно е и не бих искал да коментирам повече, тъй като не е честно спрямо Влатери” заяви Волф. 

„Не искахме да се намесваме, защото това е много неприятен апел, който трябва да наложиш. В един момент обаче просто трябва да вземеш решение дали да загубиш състезанието или да направиш нещо неприятно. Ние искаме двамата да имат еднакви шансове в началото, но след това се намесихме, защото преценихме, че така трябва да постъпим” добави той. 

Ботас се качи два пъти на подиума до момента, но бе победен и в трите състезания от Хамилтън, като разликата между двамата е 23 точки, а до Фетел вече е 30.