От Мерцедес започват да използват отборни заповеди, за да се справят с Ферари, потвърди Ники Лауда, макар и да нарече това по друг начин.  

Себастиан Фетел донесе радост на Скудерията, като спечели две от първите три състезания, показвайки отлична скорост и преди Гран При на Русия утре, Сребърните стрели взимат мерки. 

„Подобен ход е напълно логичен. Ако не можеш да бъдеш бърз, колкото съотборника си, по-добре да му дадеш възможност да се бори с Фетел. Най-големият проблем за Ботас и Люис в момента е Себ и точно той трябва да бъде победен” заяви легендата пред „Би Би Си”. 

Доскоро босът Тото Волф твърдеше, че в тима са твърдо против подобни мерки, но още след поражението в Бахрейн намекна, че ситуацията може да се промени, което вече е факт. 

„В миналото нямаше нужда да използваме отборни заповеди, тъй като доминирахме и нямахме конкуренция. През тази година обаче, още в първите състезания се видя, че ситуацията е различна. Ферари са силни и Фетел е на ниво. Затова ние трябва да се съобразяваме с отбора и да се опитваме да победим Ферари, като не бих нарекал това отборна заповед. Няма значение дали става дума за Люис или Валтери. Ситуацията важи и за двамата” каза още Лауда.