Почетният президент на Мерцедес Ники Лауда разпали още повече слуховете, че Сребърните стрели опитват да привлекат Себастиан Фетел от следващия сезон и дори се твърди, че имат предварителен договор с него. 

Подобна информация бе тиражирана от бившия бос във Формула 1, а сега телевизионен анализатор Еди Джордан пред „Шпорт Билд”. 

„Разбира се, че те преговарят с Фетел. Трябва да го направят. Формула 1 е брутален бизнес, в който не само е важно да се подсилиш, но и да отслабиш конкурентите” заяви той. Лауда пък определено не отхвърли това, като се изказа много ласкаво за Фетел. 

„В момента Себ е най-добрият. Той знае какво иска и как да го постигне, което го прави изключително силен. Наистина е невероятен” коментира легендарният австриец. 

Фетел е в последната година от договора си с Ферари, след като през миналата от Скудерията отказаха да го удължат заради слабото представяне на тима. Сега обаче ако Черните кончета продължават по същия начин, със сигурност италианците ще имат желание да удължат контракта на четирикратния световен шампион.