Фернандо Алонсо очаквано бе изключително доволен от 7-ото място, което спечели в квалификацията преди Гран При на Испания утре. 

Двукратният световен шампион постигна на пръв поглед невъзможен резултат с Макларън и се превърна в най-голямата изненада на съботния ден. 

„Това е една от най-бавните писти по отношение на скоростта и ние се възползвахме от това. Разликите бяха твърде малки и всичко се получи перфектно. Това обаче е истински дар. Разбира се, че съм приятно изненадан и не сме мислели, че можем да бъдем толкова напред“ коментира испанецът. 

„По отношение на шасито сме на много високо ниво, може би след Ферари и Мерцедес, които са пред всички. Има какво да подобряваме, но можем да бъдем веднага след тях. Колата се представи наистина добре и това ми донесе увереност“ добави Алонсо, който до момента няма завършено състезание. 

„Знаем колко изоставаме по отношение на двигателя, но ще видим какво можем да постигнем утре. На това трасе изпреварванията не се получават лесно, така че ще се опитаме да запазим позицията си. Нуждаем се обаче от силен старт и добра стратегия“ коментира още той.