Люис Хамилтън очаквано бе крайно щастлив след драматичната си победа в Гран При на Испания, когато успя да надвие Себастиан Фетел и така намали преднината му в класирането на 6 точки. 

Британецът загуби първата си позиция на старта, но след това стратегията му се оказа по-добра и той успя да триумфира, като завърши състезанието с по-добрите гуми, което му помогна да изпревари конкурента си. 

„Ето това е състезание! Беше невероятно оспорвано, а тимът свърши отлична работа. На старта допуснах грешка и гумите ми превъртяха. След това в първия завой със Себ се изравнихме, но не успях да го изпреваря. В крайна сметка всичко завърши добре, но беше много изтощаващо. Сигурно загубих 2 килограма! Фетел бе фантастичен и е привилегия да се състезавам с такъв невероятен пилот” заяви Люис. 

„Не си спомням по-оспорвана битка. От дълго време не помня да съм бил на ръба през цялото време. Изгубих страшно много енергия и направо исках да легна след края. Състезавам се от 24-25 години, а сега усещането е, че съм спечелил сякаш за първи път” добави той.