Макс Верстапен и Кими Райконен очаквано обвиниха Валтери Ботас за отпадането си от Гран При на Испания. 

В първия завой пилотът на Мерцедес удари леко сънародника си в автомобила на Ферари, който пък от своя страна се вряза в Ред Була на холандеца, като двамата счупиха окачването си и отпаднаха. 

„Всичко започна добре, когато бях ударен в дясната задна част на колата. Леко подскочих, което означаваше, че контролът е невъзможен след това. Последва удар с Макс, но всичко започна преди това. Нямаше какво да направя?” заяви Кими. 

„Направих добър старт, но на правата бях блокиран от Ботас. Трябваше лека да мина встрани, последва обаче този удар и всичко приключи” добави Райконен, който след това утеши млад свой фен, който се разплака при отпадането му. 

Верстапен добави: „Ясно е какво се случи – Валтери удари Кими, който след това загуби контрол и ме удари мен. В крайна сметка нямаше много място за 3 коли в първия завой. Опитах се да оставя колкото мога свободно пространство, но не се получи. Това обаче е част от спорта”. 

Ботас съжаляваше за случилото се, но заяви, че не е действал нарочно. „Нямаше умисъл. Жалко е, че се ударихме, но нямаше къде да отида. Бяхме твърде близо” сподели Валтери, който по-късно отпадна заради повреда.