Борбата между Люис Хамилтън и Себастиан Фетел във Формула 1 ще продължи до самия край на сезона, категорични са английските медии след надпреварата в Барселона. 

Пилотите на Мерцедес и Ферари отново водиха страхотна битка, която завърши в полза на британеца, който намали изоставането си в класирането на 6 точки. Те имат 7 титли общо помежду си, но за първи път ще бъдат преки конкуренти за върха. 

„Това може да се превърне в най-великолепния двубой за всички времена. Дори и Ърнест Хемингуей би се възхитил на шоуто в неделя между двамата на пистата Каталуния. На този етап те са просто недостижими за останалите” написа Джонатан МаКевой в „Дейли Мейл”. 

„Вижда се, че в момента те са разделени сигурно от ширината на пачетче захар. Дори и промените по автомобилите не промениха статуквото, което означава, че тази битка може да се запази до последното състезание в Абу Даби” добави Оливър Браун в „Дейли Телеграф”. 

„Интересно е, че двамата продължават да запазват уважението помежду си, въпреки не един и двата напрегнати момента в Барселона и това е нещо, което за пореден път трябва да бъде отчетено. Контрастът с отношенията на Хамилтън с Розберг, не можеше да бъде по-голям” отчита Джайлс Ричардс от „Гардиън”.