Лидерът във Формула 1 Себастиан Фетел е убеден, че е можел да триумфира във всеки старт до момента през кампанията, но също така е доволен от сезона на Ферари. 

Германецът триумфира на два пъти, а в останалите три случая завърши втори и в резултат има 6 точки аванс пред Люис Хамилтън в класирането, което прави битката помежду им крайно любопитна. 

„Най-важното е, че бяхме в челото всеки път. Можехме да спечелим всеки старт, като нещата се бяха развили по-различно. Понякога имаш късмет, друг път не, но сезонът е дълъг и в края всичко се изравнява“ коментира Фетел преди Гран при на Монако в неделя. 

„Имахме трудни петъци и проблемни съботи, но в състезаниято всеки път бяхме отпред, което всъщност има значение. Разполагаме със  силна кола, правим правилните неща, така че не съм притеснен. Спечелихме точките, които заслужавахме и очаквам с нетърпение следващите надпревари“ добави германецът, който ще опита да прекъсне серията на Скудерията от 16 години без успех в Княжеството. 

„Няма от какво да се страхуваме, тъй като във всяко отношение сме на ниво. В последните години Мерцедес са много силни на това трасе, така че те са тези, които трябва да бъдат победени. Смятам обаче, че ще имаме добър уикенд“ каза още Фетел.