Фернандо Алонсо иска отново да участва на Инди 500, след като снощи двигателят на Хонда отново го предаде и той отпадна 21 обиколки преди края на легендарното състезание. 

Испанецът беше в борбата за победата и водеше на няколко пъти в началото, включително и преди зверската катастрофа между Скот Диксън и Джей Хауърд, заради която надпреварата бе прекъсната за около 20 минути. 

В крайна сметка обаче, той не успя да завърши заради повреда, а победата отиде при съотборника му и бивш пилот от Формула 1 Такума Сато, който стана първият японец, който триумфира в престижната надпревара, като изпревари с едва 2 десети Елио Кастроневес. 

„Да, определено бих искал да се пробвам отново. Ако се върна поне вече ще знам какво да очаквам. Ще видим какво ще се случи през следващите години, но не съм се отказал да спечеля“ коментира Алонсо, който пренебрегна надпреварата в Монако, за да кара отвъд Океана. 

„Въпреки лошия край мога да кажа, че беше много приятно преживяване и дори се изненадах, че бях толкова бърз. Изобщо не съжалявам за избора, който направих и Монако не ми липсваше“ добави той.