Легендата на Формула 1 и сега неизпълнителен президент на Мерцедес Ники Лауда е на мнение, че напрежението между Люис Хамилтън и Себастиан Фетел ще ескалира и те ще се сбият и извън пистата. 

Вчера в Баку германецът умишлено удари съперника си, ядосан от негово рязко забавяне зад кола за сигурност, което е прието, че не трябва да се случва. 

Фетел получи наказание от 10 секунди, но въпреки това завърши пред съперника си, който също трябваше да мине през бокса заради проблем с предпазната му яка, която бе необходимо да се смени. 

„Люис един ден ще го удари. Не с колата, а с юмрук. Ако бях на мястото на Хамилтън щях да говоря със Себастиан и да го питам какво не е наред. Фетел казва, че не е направил нищо лошо. Това е неговата нормална реакция, защото той живее в някакъв собствен свят. Може би след някой ден ще разбере” коментира австриецът. 

„Когато ритнеш някой по задника, ти си виновен. Да караш обаче до него и да го удариш нарочно, просто не съм виждал нищо подобно преди. Наистина не разбирам. Обикновено Фетел е добро момче. В случая явно е полудял” добави Лауда.