Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън даде сериозна заявка, че иска да остане в Мерцедес до края на кариерата си, въпреки другите възможности, които ще има. 

Британецът има договор със Сребърните стрели и за 2018-а година, но някои слухове го пращат във Ферари след това, а според други ще се откаже. Той обаче запазва спокойствие. 

„Ако трябва да се преместя в друг тим е необходимо да преценя дали наистина имам нужда от подобна промяна. Разбира се, че има отбори, които харесвам и наистина би било хубаво да карам за Уилямс и да им помогна да се върнат на върха, но все пак нямам магическа пръчка. В Макларън бях и имам отлични спомени, така че остава  Ферари, където винаги е интересно. На мен обаче ми допада да съм тук, харесват ми хората, с които работя и съм щастлив“ заяви Люис. 

„Когато дойдох не смятах, че всичко ще бъде толкова хубаво, по отношение на обстановката. Зная, че в нито един друг тим това не е така. В Мерцедес се грижат за своите пилоти по един фантастичен начин, така че е много трудно да оставиш това зад гърба си. Затова ако трябва да си тръгна, това вероятно ще бъде, когато спирам със спорта“ добави той.