Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е твърдо решен да донесе титла на Ферари, въпреки разочарованието през този сезон. 

Германецът бе сериозен конкурент на Люис Хамилтън през по-голямата част от кампанията, преди след някои повреди да изостане и в крайна сметка британският пилот на Мерцедес да грабне короната в Мексико, два кръга преди края. 

Това обаче амбицира още повече Фетел, който се обвърза със Скудерията до лятото на 2020-а и той не се притеснява, че самият няма титла от 2013-а, вече 4 години. 

„Не броя дните и не гледам този начин на нещата” заяви Себ, след като бе запитан относно своята 4-годишна суша. „Искам да спечеля титлата за Ферари. Това е голямата ми цел, която за съжаление през тази година не успяхме да постигнем” каза още той. 

„В този отбор обаче има още много, което ще улесни битката ни с Мецедес. В крайна сметка с Люис бяхме сериозни конкуренти и се получи много интересен сезон. Не искам да отнема нищо от него, тъй като той си заслужи триумфа. Два кръга преди края е шампион, което означава, че е заслужено” изтъкна още Фетел.