Украинският защитник на Лудогорец (Разград) Игор Пластун счита, че ЦСКА-София ще бъде основен конкурент на отбора в борбата за титлата през следващия сезон. Пластун, който пристигна на "Лудогорец Арена" срещу 500 хиляди евро от Карпати Лвов през миналото лято, даде пространно интервю за football.ua.

"Това беше първият ми сезон в Лудогорец и не знам как да го опиша. В началото всичко беше добре. Започнах сезона като титуляр в квалификациите на Шампионската лига. Но след това получих червен картон в мача срещу Цървена звезда в Белград и доверието към мен беше снето. Това не значи, че към мен се отнасяха лошо, просто треньорът реши да разчита на друга двойка защитници. Все пак изиграх над 30 мача, в 18 от които бях титуляр, така че натрупах доста игрова практика. Но като всеки човек, аз искам повече и затова работя здраво", коментира Пластун.

"Ако трябва да бъда честен, в момента съм трети избор за централен защитник след национала на Румъния Козмин Моци и аржентинеца Хосе Луис Паломино", каза още той. Лудогорец спечели шеста поредна титла, но украинецът не смята, че трофеят е дошъл леко.

"Не мога да кажа, че в България се играе толкова лесно. Тук има достатъчни силни отбори като Левски и ЦСКА. Но ние направихме много силна серия през есента, в която мисля, че спечелихме 16 поредни мача", каза Пластун.

"Иначе през пролетта добро впечатление ми направи играта на ЦСКА. Срещу тях мачовете бяха трудни: два пъти завършихме наравно, а единия път спечелихме с 2:0, то тази победа лъже, защото ЦСКА игра добре, а ние имахме късмет да вкараме два гола през първото полувреме. Смятам, че само ЦСКА може да ни бъде конкуренция в предстоящия сезон. Но всичко ще зависи от нас самите. Ако подхождаме с нужната мотивация към всеки мач, пак ще станем шампиони", каза той.

"Настоящият ЦСКА не възприеман от голяма част от българските фенове. В Разград хората не приемат този клуб като прославения ЦСКА от миналото. Но това си е работа на местната федерация. Аз като чужденец не мога да изразявам мнение", допълни Пластун, визирайки преименуването на Литекс на ЦСКА-София през миналото лято.
Защитникът смята, че голямата сила на Лудогорец е в домакинските мачове.

"Срещу Лудогорец се играе трудно като гост. На наш терен сме особени силни. Отборите се страхуват да идват в Разград, както в Украйна при гостуванията на Шахтьор и Динамо Киев. Убеден съм, че ако играеше в украинското първенство, Лудогорец щеше да се бори за титлата", каза той. Той не крие, че мечтае за трансфер в по-голямо първенство.

"Смятам, че в първия ми сезон в Лудогорец се развих в много аспекти. Станах по-универсален и силен като личност. Моята цел, а не мечта, е да заиграя в още по-силно първенство. Ако имам избор, бих предпочел в Германия", каза той. Пластун каза още, че заплатата му в Лудогорец не е много по-висока от възнаграждението, което е получавал в Карпати, но с бонусите разликата става доста по-сериозна.