Встъпителното слово на Сеп Блатер по време на Конгреса на ФИФА беше прекъснато от демонстранти.

Швейцарецът тъкмо започна речта си, но тя беше прекъсната от двама души с палестинското знаме, които крещяха: "Червен картон за ФИФА". Това принуди Блатер да повика охраната, която изведе демонстрантите, а след това той призова за обединение в борбата срещу корупцията.

С това все още настоящият бос на световната футболна централа сложи начало на гласуването на делегатите за президентския пост на ФИФА, като негов конкурент е йорданският принц Али бин Ал-Хюсеин.

"Призовавам всички вас за обединение и силен отборен дух, за да правим правилните крачки заедно. Не винаги е лесно, така че само с пълно обединение можем да заличим проблемите, които бяха създадени в последно време. Ние сме тук, за да решаваме именно тях".

"Важно е да вървим напред и е важно да го правим с прозрачност. Трябва да се борим срещу корупцията, срещу манипулирането на резултати от мачове, срещу расизма и дискриминацията. Нека покажем на света, че ние сме способни да управляваме институция като ФИФА. Нека покажем, че можем да го правим заедно", каза той.

Встъпителното слово на Блатер пред делегатите на ФИФА беше прекъснато за кратко от две жени, които изразиха своите политически възгледи на всеослушание. Едната от тях носеше палестинското знаме.