Отборите на FM Bulgaria и ФЕН продължават победния си ход в Bet365 Футболна Форумна Лига като постигнаха нови победи в шестия кръг на Първа Лига.

Така до момента двата отбора поделят лидерската позиция във футболното първенство на българските интернет общества с 16 точки, събрани от 5 победи и едно реми.

След като през изминалата седмица двата тима завършиха 0:0 в дерби мач помежду си, днес те отново са на победния път. Някогашните шампиони от FM постигнаха трудна победа над коравия състав на PML United с 2:1. Благодарение на два ранни гола на Николай Пиринков (6') и Огнян Илиев (11') "мениджърите" поведоха и в крайна сметка си осигуриха победата. Голът за PML вкара Никола Георгиев в 31-вата минута на двубоя.

Другият лидер - ФЕН - се наложи убедително над новака в Първа Лига Олимпик Ракия. Въпреки че "олимпийците" поведоха още в 4-тата минута, сините от ФЕН нанизаха 6 безответни гола и се поздравиха със заслужени три точки. Решаващо беше попадението на Димитър Сокеров за 1:3 в 50-тата минута, което окончателно пречупи съпротивата на младия отбор на Олимпик Ракия.

Забележителна победа регистрираха и шампионите от ФРГ, надделявайки със 7:2 над коравия отбор на Data.bg. "Небесносините" от един от най-популярните сайтове в България не могат да намерят себе си от началото на сезона и въпреки трудната програма, скромният актив от 1 точка за 6 мача надали е влизал в плановете им. В герой за ФРГ се превърна Димитър Тричков, който реализира хеттрик.

Споменавайки "Хеттрик", няма как да не отбележим, че отборът на известната онлайн мениджър игра постигна нова победа в първенството, надделявайки трудно над Пежо България с 2:1. Всъщност "хеттриците" отбелязаха всички голове в срещата, тъй като Димитър Максимов си отбеляза автогол още в самото начало на двубоя.

В останалите срещи от кръга отборът на BMWPower надви очаквано Манчестър Юнайтед, а другият новак в групата - VW Team - загуби с 0:3 от Фенмания. ФК Форум ЦСКА постигна втората си победа в първенството, надделявайки трудно над Байерн България.