Получаването на треньорския пост в германския футболен клуб Байерн Мюнхен не е постижение само по себе си, заяви Венсан Компани по време на официалното си представяне при баварците. Той призова феновете да не бъдат предубедени и да съдят за уменията му по работата, която ще свърши.

"Това назначение не е постижение само по себе си. Постижение е да бъдеш успешен на поста", заяви бившият белгийски национал, цитиран от ДПА.

"Не искам хората да бъдат предубедени. Искам те да съдят за мен по работата, която ще свърша в престоя ми тук. Наясно съм колко голям клуб е Байерн и за мен е чест, че работя на това място. Мотивиран съм да го правя. Ако зависеше от мен, новият сезон щеше да започне утре".

Байерн обяви Компани за нов треньор в сряда. Преди това търсенето на заместник на Томас Тухел се превърна почти във фарс, пише ДПА, след като баварците не успяха с редица свои цели. Водещата бе Шаби Алонсо от шампиона Байер Леверкузен.

"Процесът по вземането на това решение беше много дълъг. Всички (в ръководството - б.пр.) обаче сме съгласни, че Венсан Компани е точният човек за поста", заяви изпълнителният директор на отбора Ян-Кристиан Дреезен.

Представителят на борда на директорите Макс Еберл добави: "Напоследък сменяме треньорите твърде често и искаме това да се промени. Това е твърде важна позиция. Имаме чудесна възможност да изчистим някои неща и да станем отново едно цяло".