Рекордьорът по титли на Германия Байерн Мюнхен най-после намери треньор, който не отказа на клуба. Това е бившият белгийски национал Венсан Компани, който получава договор до 30 юни 2027 година, съобщи детронираният баварски хегемон.

38-годишният белгиец ще замени на поста Томас Тухел, който бе освободен след нулевия сезон на баварците.

През последните две години Компани беше начело на английския Бърнли, с който изпадна от Висшата лига. Неговата треньорска кариера започна в Андерлехт, а като футболист той е играл за Хамбургер ШФ и Манчестър Сити.

"Гледам напред към това предизвикателство в Байерн. Това е страхотна чест да мога да работя в този клуб - Байерн е институция за световния футбол. Като треньор, аз отстоявам това, на което държа - обичам да имам притежанието на топката, да бъдем креативни и също така трябва да сме агресивни на терена и смели. Сега гледам към най-базовите неща - да работя с играчите, да изградя отбор", заяви Компани.

Издирването на нов треньор на Байерн отне доста време, като ръководството на баварците не успя с водещите си цели. Шаби Алонсо, Юлиан Нагелсман и Ралф Рангник избраха да продължат договорите си съответно с Байер Леверкузен, Германския футболен съюз и Австрийската футболна федерация, Ханзи Флик бе назначен от Барселона, а Оливер Гласнер не бе освободен от Кристъл Палас.

След последните провали на Байерн се появиха слухове за оставане на Тухел, но самият той ги отхвърли.