Очаква се Байерн Мюнхен да обяви привличането на белгиеца Венсан Компани като нов треньор по-късно днес, съобщава агенция ДПА.

Компани се е съгласил да подпише тригодишен договор за наследник на Томас Тухел, което ще сложи край на дългото търсене на нов треньор от страна на германския клуб.

Бившият изпълнителен директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге потвърди още вчера, че Байерн се е договорил с бившия защитник, който бе начело на английския Бърнли през последните два сезона.

"Членът на нашия Борд на директорите Макс Еберл реши да избере Венсан Компани за нов старши треньор. Очакваме да оформим последните подробности и тогава ще бъде официално", каза Румениге пред телевизия Sky Sport Italia.

Компани не беше първият вариант за Байерн, но се появи, след като Шаби Алонсо от шампиона в Бундеслигата Байер Леверкузен, треньорът на националния тим на Германия Юлиан Нагелсман и селекционерът на Австрия Ралф Рангник избраха да останат на настоящите си позиции.

Байерн Мюнхен е готов да плати компенсация на Бърнли, оценена в рамките на 10 и 12 милиона евро за Венсан Компани, който имаше договор до 2028 година.