България излиза днес за задължителна победа срещу Швейцария в европейска квалификация за първенството в Полша и Украйна през 2012 г. Срещата е на стадион "Васил Левски" от 18.45 ч. и ще се предава пряко по Gol.bg.

"Лъвовете" ни се нуждаят само и единствено от трите точки, след загубите от Англия с 0:4 на "Уембли" и от Черна гора с 0:1 на "Васил Левски". Момчетата на Лотар Матеус имат три точки в актива си след победното 1:0 над Уелс в Кардиф.

"Кръстоносците" също не са в оптималната си форма, след като също регистрираха две загуби и записаха една победа, но са преди нас в класирането по голова разлика.


Лотар Матеус ще направи промени в стартивия си състав от този, който излезе в контролата срещу Естония преди месец. Селекционерът ни ще заложи на вратата на Николай Михайлов. Карето в защита ще е Иван Бандаловски, Костадин Стоянов, Иван Иванов и Петър Занев.

В средата на терена ще действат Стилиян Петров, Благой Георгиев, Станислав Манолев и Спас Делев. За голове ще се разчита на Ивелин Попов и Димитър Макриев.

Проблемите на "лъвовете" идват основно от защитата, където се допускат елементарни грешки, Михайлов също е несигурен на вратата. Това е и причината Матеус да заложи на двама играчи на ЦСКА в отбрана.

Костадин Стоянов и Иван Бандаловски се намират в отлична форма и дано без проблеми спират набезите на "кръстоносците". Този мач ще е юбилеен № 100 за Стилиян Петров с националната фланелка.

В последните си мачове за лъвовете Стенли разочарова - рядко захранваше с пасове колегите си в нападение и сега всички се надяваме да видим повече български атаки и голове в мрежата на Швейцарците.

Проблеми имаме и в атака, където след отказването на Бербатов няма кой да бележи. Общо взето и в трите линии сме на дъното, но дано Матеус извади някой жокер от ръкава си.

Силата на гостите са физическите единоборства и колективната игра. Трябва да признаем, че Швейцария разполага с много добри индивидуалности в лицата на Алекс Фрай, Марко Щрелер, Бехрами и Циглер.


Дано обаче ученикът Матеус да надхитри своя учител Отмар Хитцфелд, с когото от дълги години поддържат приятелски отношения.


Екипът на Gol.bg пожелава успех на родните ни национали и победа над Швейцария!

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Иван Бандаловски, Костадин Стоянов, Иван Иванов, Петър Занев, Стилиян Петров, Благой Георгиев, Станислав Манолев, Ивелин Попов, Спас Делев, Димитър Макриев
Старши треньор: Лотар  Матеус

ШВЕЙЦАРИЯ: Вьолфли, Лихтщайнер, Грихтинг, Фон Берген, Циглер, Бехрами, Инлер, Джемаили, Щокер, Фрай, Щрелер
Старши треньор: Отмар Хитцфелд

СЪДИЯ: Уилям Колъм (Шотландия)
СТАДИОН: "Васил Левски", София
НАЧАЛО: 18.45 часа

Класиране в група "G":
1. Черна гора 10 т.
2. Англия 7 т.
3. Швейцария 3 т.
4. България 3 т.
5. Уелс 0 т.