Треньорът на Миньор Стойчо Стоев призна, че очаква труден мач срещу Пирин, тъй като "орлетата" са много силен отбор в тежки моменти. Двата тима излизат един срещу друг в понеделник в двубой от 23-ия кръг на „А” група.

"Пирин е отбор, който не заслужава мястото си в класирането. Тимът разполага с много опитни футболисти, които определено умеят да затрудняват противника и в тази насока се подготвяме за един не лек мач."

"Изправяме се срещу отбор, който се стреми да се отдалечи максимално от зоната на изпадащите, за да действа по-спокойно в следващите кръгове. Очаквам тежък мач, въпреки, че ние в последно време не сме имали леки двубои. Трябва да сме пределно концентрирани и мобилизирани, за да стигнем до успеха", коментира наставникът на "чуковете".

"Рангелов все още не е в оптимално състояние, всички други са здрави и няма проблем с тях. Трудно е да преценя дали ще имаме психологическо предимство, но се надявам да сме по-силни, поне в началните минути."

"Те определено няма да излязат обречени, след като отпаднаха за купата и сега всичките им мисли са насочени към оставане в „А” група. За нас щеше да е по-добре да бяха продължили за купата, защото щяха да са в еуфорично настроение, докато сега знаят, че има остава само шампионатът."

"Мисля, че сме възстановени психически от слабата игра срещу Берое, все пак сме професионалисти и не би трябвало да имаме подобни проблеми. Отборът на Пирин съумява да се вдига в много трудни моменти и ще бъде крайно опасен в този мач", допълни Стоев.