Монтана и Локомотив Пловдив изиграха здрав мач на стадион "Огоста" и си врътнаха 2:2, като си поделиха по точка.

Гостите поведоха с гол на Даксон, но до края на първото полувреме Монтана направи пълен обрат с попадения на Димитър Илиев и Едуардо.

След почивката пловдивчани стигнаха до равенството, след като Родригес опъна мрежата.


Локомотив започна по-добре срещата и обсади вратата на Христо Илиев. Играчите на гостите опитваха удари от всякакви дистанции, но в повечето случаи изстрелите на смърфовете минаваха твърде неточно.

В 11-ата минута Здравко Лазаров проби отляво, опита се да прехвърли леко излезлия напред Христо Иванов, но не успя. Последва и удар на Сержиньо, но в аут. В 15-ата минута Даксон Да Силва потърси Здравко Лазаров, но Дюлгеров изби топката.

Малко по-късно гостите все пак успяха да открият след груба грешка на защитата на домакините. Даксон Да Силва се възползва и с точен удар от границата на наказателното поле направи 0:1.

Домакините обаче бързо се вдигнаха и не само изравниха, но и направиха пълен обрат. В 32-ата минута Димитър Илиев с удар от воле направи безпомощен вратаря Флориан Лучини за 1:1, а две минути преди почивката Луис Едуардо засече добро центриране и вкара за 2:1.


Второто полувреме започна с положение за Монтана. Кондев бе изведен сам срещу Лучини, но не успя да го преодолее. Постепенно гостите вдигнаха оборотите и заслужено стигнаха до изравняването.

В 67-ата минута Джереми Родригес бе изведен перфектно от Даксон Да Силва и изравни 2:2. Последва невероятен шанс за Монтана, но Георги Мечечиев не успя да вкара.

Минута преди края на мача пък Локо остана в намален състав след втори жълт и респективно червен картон за Родригес. Така Монтана и Локо си врътнаха 2:2 и си поделиха по точка.


МОНТАНА - ЛОКОМОТИВ Пловдив 2:2

0:1 Даксон (28)
1:1 Д.Кр.Илиев (34)
2:1 Едуардо (45)
2:2 Родригес (66)

Монтана: 1.Хр.Иванов, 2.Мечечиев, 11.Дюлгеров, 6.Трифонов, 5.Коемджиев, 21.Гаджев, 8.Д.В.Илиев, 19.Б.Кондев, 10.Д.К.Илиев, 9.Луис Едуардо

Локомотив Пд: 33.Лучини, 2.Родригес, 3.Георгиев, 4.Венков, 5.Ю.Бенжелюн, 11.Лукич, 15.Компанучи, 16.Златински, 77.Лазаров, 10.Сержиньо, 87.Даксон