Миньор загуби от Черно море с 0:1 в мач от 19-тия кръг на "А" група, който се игра в Перник. Така "чуковете" остават на девето място в таблицата с актив от 18 точки, а "моряците" излизат седми с 31 пункта.

Гостите от Варна откриха резултата още в четвъртата минута на срещата, когато Марлон Фернандес се разписа. Защитниците на Миньор действаха неразчетено, Мирослав Манолов преодоля Иван Чворович, след което подаде на венецуелския си съотборник, който прати топката в опразнената врата на домакините.

Малко след това "моряците" отново натиснаха здраво съперника си. Дончо Атанасов навлезе на скорост по левия фланг на атаката ишутира моментално от движение, като ударът му бе отклонен в корнер от вратаря на Миньор Перник.

После Георги Божилов проби отдясно и центрира почти от аутлинията, където Марлон Фернандес беше оставен сам около точката на дузпата. Венецуелецът стреля силно, но прати топкта над вратата, за ужас на своите съотборници, които вече ликуваха, виждайки сигурния втори гол във вратата на съперника.

Минута след това Миньор нацели гредата на вратата на варненци, когато Фарес Брахими стреля от малък ъгъл. Десетина минути преди почивката свирепа тупалка на Мирослав Манолов доведе до страхотна реакция на Чворович, който изби в корнер.

В началото на втората част силен удар на Том премина покрай вратата на гостите от Варна, а след това Георги Илиев отправи изстрел, който не затрудни Чворович.

В 68-та минута Миньор нацели втора греда, като този път Денчев отклони в стълба една изстреляна от пряк свободен удар топка. Домакините бяха по-активни от своя опонент, който видимо намали оборотите.

Двайсетина минути преди края на мача силен удар на Фарес Брахими се отби от тялото на защитник на гостите. След това "чуковете" имаха претенции за дузпа за игра с ръка на Фернандес, но главният съдия Георги Йорданов не наду свирката.

В 88-та минута свиреп удар на Георги Илиев се отби в гредата на вратата на Чворович, след което топката прелетя покрай голлинията и излезе в аут.

Миньор - Черно море  0:1

0:1  Марлон Фернандес - 4'

Миньор: Чворович, Христозов, Костадин Марков, Стойчев, Милен Василев (Окечукво - 65'), Илиян Илиев (Бенрамден - 46'), Траянов, Том, Бумелха, Брахими, Венцислав Иванов (Павлов - 71')

Черно море:
  Денчев, Сашо Александров, Александър Александров, Колев, Ивелин Янев, Камазола, Георги Илиев, Фернандес (Атанасов - 90'), Дончо Атанасов, Георги Божилов (Симеонов - 68'), Манолов (Паломино - 73')