С победата си 1:0 над ЦСКА отборът на Лудогорец стана четвъртият в историята на "А" група, който записва повече от 10 поредни победи в шампионата на "А" група.

Другите три са ЦСКА, Левски и Литекс. Победата на шампиона над червените е 11-ата поредна. Серията включва мача от предишното първенство, както шест от настоящото.

Иначе ранглистата с най-много поредни победи се води от отборите на ЦСКА и Литекс. През сезон 2002-2003 армейците, водени от Стойчо Младенов, наредиха 13 поредни успеха.

През сезон 2010-2011 г. това направиха ловчанлии начело с Любослав Пенев. Близо 30 години преди това рекордът се държеше от отбора на Левски с 12 поредни победи, постигнати в шампионата 1973/1974, когато сините са водени от треньора Димитър Дойчинов.

"Мисля, че се получи едно истинско дерби. За мен и двата отбора играха на върха на възможностите си. През всичките 90 минути ние играхме по-добре. Бяхме отборът, който владееше инициативата, който създаде повече положения за гол".

"Жалко, че през първата част не съумяхме да ги реализираме. Това ни се отдаде едва когато останахме с 10 души, една много хубава атака. Аз съм щастлив, че успяхме да вземем 3 точки срещу един много добър отбор", заяви Петев след победата над ЦСКА.