Локомотив Пловдив отстрани Любимец за Купата на България, въпреки че завърши наравно 0:0 на "Лаута". Първата среща в Любимец завърши 1:1 и пловдивчани продължиха благодарение на гола си на чужд терен.

С пропуски се отличиха Камбуров и Кики, а това можеше да коства много на "железничарите", които можеха да загубят в края.

Първото полувреме премина под диктовката на Локомотив, а гостите от Любимец рядко минаваха дори центъра на терена. Още във 2-ата минута Белаид имаше възможност да вкара първия си гол за Локо, но се размина на сантиметри с топката от голлинията.

В 29-ата минута голмайсторът на "железничарите" Мартин Камбуров направи нетипичен пропуск, след като пропусна да открие, излязъл сам срещу Рашков. През първата част Любимец трудно спираше противника и се налагаше често да извършва нарушения, за което получи общо 3 жълти картона.

През второто полувреме ситуацията на терена не беше по-различна и Локо взе превес. В 56-ата минута отново Мартин Камбуров имаше възможност да вкара, но ударът му от пряк свободен удар не попадна в мрежата.

20 минути преди края Дани Кики пропусна поредното добро положение за Локомотив, след като преди това бе изведен от Гади. Няколко минути по-късно Георгиев от Локо също не уцели врата, след удар с глава.

В 81-ата минута Камбуров се озова на добра позиция и стреля към вратата, но право в ръцете на Рашко.

До края на мача Локо потрепери, а в последната минута можеше горчиво да съжалява за пропуските си, след като Тевия за малко не изненада домакините след едно разбъркване, но не успя да уцели вратата.

В крайна сметка Локомотив успя да елиминира Любимец, въпреки че не го победи в нито една от двете срещи.

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - ЛЮБИМЕЦ 0:0 (1:1 в първия мач)


Локомотив Пловдив:
Господинов, Георгиев - к, Марков, Тунчев, Камбуров, Белаид, Илиядис, Кики (83 - Стефанов), Маламов (60 - Якимов), Гади, Диего

Любимец: Рашков, Панов (83 - Иванов), Будинов, Шоколаров, Огнянов - к, Веселинов (83 - Колев), Тевия, Динчев, Орлинов, Аясс, Вълчанов