Появи се надежда за бургаския Нефтохимик. Италианският футболен мениджър Виторио Мунгай поема контрола върху закъсалия финансово Нефтохимик, пише БТА.

Мениджърът, който е в близки контакти с доста клубове на Апенините, има сериозна връзка с морския град, тъй като е морски зет, допълва изданието.

Преди години той работеше активно с Черноморец и доведе при "акулите" доста прилични чужденци и им помогна за партньорството с Интер.

Извън футбола Мунгай има фирма за текстил, дрехи и спортна екипировка. Той идва в Нефтохимик с идеята да търси италиански инвеститори за клуба.

Българският футбол обаче няма добри спомени от италиански собственици и инвеститори. Преди около 4 години Ботев Пловдив уж се възраждаше под италианското си ръководство, но впоследствие фалира. През миналата година Ботев Враца също имаше ръководство от Апенините и беше в много тежко положение.

През този уикенд бургаският тим приема друг аутсайдер - Пирин ГД, а в началото на следващата седмица трябва да има още яснота относно това как ще бъде преструктуриран клубът. Имаше опасност мачът с Пирин ГД да не се проведе, тъй като "шейховете" дължат доста пари на Митко Събев за наем на стадион "Лазур". В крайна сметка община Несебър предостави собствения си стадион на бургазлии и проблемът беше решен.