Треньорът на Левски Тони Здравков се извини на феновете след позорната загуба с 0:3 в дербито с ЦСКА.

Той изрази голямото си разочарование от резултата и обяви интересни неща на пресконференцията след срещата.

„Искам да се извиня на привържениците на Левски за безобразното първо полувреме. Трябваше да си подаваме топката по земя и да търсим празните пространства. Толкова елементарни голове допуснахме, не направихме нищо от това, което бяхме говорили. Не бих казал, че отборът е пренавит. Една част от играчите не спазват тактическа дисциплина, нещо, от което се оплакваше и Йоканович. Такъв двубой се играе с взаимна помощ, с взаимодействие между играчите“, започна Здравков.

„Трябват строги правила, така се променят нещата. От първия момент знаех, че няма да е лесно. В момента има хора, които не правят това, което се иска от тях. Това не е професионализъм. Отбор трудно се вдига. Всички, които са в Левски, трябва да осъзнаят какво е Левски“, сподели треньорът.

„Съвсем правилно е казал господин Батков, че спира финансирането, така и трябва. Трябва да се дава път на младите“, завърши Здравков.

„Изиграхме едно безотговорно първо полувреме, допуснахме най-елементарните голове в историята на дербито. Липса на тотална концентрация. Дори това, което съумяхме да създадем, не отбелязахме. ЦСКА не ни изненадаха с нищо. Ние се изненадахме сами. Явно този проблем го има от доста време - липсата на отговорност“, сподели още Тони Здравков.

„Ще разговарям с ръководството и ще настоявам, че хора, които днес са били в друг мач, говоря за техническа дисциплина, трябва да си понесат отговорността. Първата е финансова, след това има и други неща. Лично аз ще настоявам за това. В момента не е нужно да ги казвам, ще ги видите на мача с Ботев, кои са“, допълни наставникът.

„Мисля, че без колектив и настроение няма как да се играе футбол. Репликирането между футболисти също е недопустимо. Колкото до Гари Родригес мисля, че никога няма да се научи да играе колективно.“

„Скандали няма в отбора. Ще видим повече нови лица в следващия мач“, допълни Тони Здравков.