Полузащитникът на Левски Владимир Гаджев беше избран за играч номер едно на месец септември в родното първенство.

След като получи наградата си, той заяви, че настоящият състав на "сините" не е лош за родните стандарти, но не играе като отбор. Той допълни, че основният проблем на играчите е психологически.

"Всички заедно, начело с мен, желаем да променим нещата и да извадим Левски от тази ситуация. Основният проблем е в главите ни. Имаме потенциал да се борим за челните места, но не с тази игра. Настоящият състав не е лош за родните стандарти, но не играем като отбор."

"Левски има сили да се изкачи в класирането, но по начина, по който играем, това трудно ще стане. Имаме нужда да победим по-силни противници и да си възвърнем самочувствието. Сега идват срещи с Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив (б.р. съответно домакинство и гостуване)."

"Не можем да изглеждаме толкова елементарни и жалки, каквито бяхме в събота. За Купата ще бъдем по-мотивирани срещу ЦСКА, като се надявам да видите, че това е било просто лош ден за нашия отбор."

"Вероятно след загубената титла със Славия нещо в нас се случи и имаме страх да играем на "Герена", но се надявам това да се промени още този уикенд. В момента нашата крепост не плаши никого." Той се върна и на мача в събота.

"Не изглеждахме като отбор. Това не е от вчера. Няма какво да крием - закономерно загубихме. За такова дерби няма какво да ни пречи, всяко друго нещо казано ще бъде оправдание. На почивката искахме да променим нещата. Не съм си мислил, че ще ни разгромят, тъй като нямаше такива индикации. Желаехме да вкараме гол, но не се получи. Дано съотборниците ми да преосмислят случилото се и да започнем да побеждаваме."

"Аз бях подготвен да играя на ниво. Няма как да изтрием тази страница от историята. Целта ни е да подобрим играта си и визията си възможно най-скоро."

В момента Левски се намира на седма позиция с 19 точки от възможни 39. "Сините" също така нямат победа над отбор от първите 9 в класирането.

Единствените победи на тима след завършването на първата фаза на шампионата са над последните 5 тима - съответно Любимец, Черноморец, Славия, Нефтохимик и Пирин ГД.