Бившият треньор на Етър Георги Василев-Гочето също сподели тъгата си от загубата на Трифон Иванов. Железният бранител почина вчера на 50-годишна възраст.

"Не мога да повярвам! Само на 50 години! Авторитетът и уважението се градят с играта. Трифон го направи по всички показатели".

"За мен като треньор бе удоволствие да работя с него. От тези, които са прилежни и възпитани, не очаквайте много. Трифон беше интересен човек. Създаваше настроение, правеше уловки".

"Като защитник беше просто превъзходен. Използвал съм го на всички позиции - и като десен, и като ляв бек, и разбира се, като централен."

"Трифон бе футболист, който никога няма да те предаде. Кариерата му беше значима. Никога не се страхуваше от нападателите. Напротив - опитваше да си направи майтап с тях, като например да им прекара топката между краката".

"Е, имало е напрежение понякога, карал съм му се, но не мога да си спомня един лош случай с него. Дори Трифон бе човекът, който дойде и ми каза, че едни хора в ЦСКА готвят да ме сменят. При мен започна и завърши кариерата му. Бог да го прости!", заяви Гочето пред "Труд".