Районна прокуратура Стара Загора окончателно постигна осъдителна присъда срещу лицето Найден Кехайов. 29-годишният пловдивчанин бе обвинен за извършване на престъпление срещу спорта.

Районният съд му наложи наказание от две години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от три години и глоба в размер на 10 000 лева.

Както е известно, на 11 юли 2013 г. по обяд осъденият инициирал и осъществил срещи в заведение в Стара Загора и в близкото село Богомилово с четирима футболисти от юношеския отбор на "Берое" до 19 години.

Още преди година стана ясно, че Кехайов е предложил на всеки един от състезателите да участва в уредени мачове. Той обещал да им плаща суми между 500 и 1000 евро на мач, ако играят симулативно с цел да повлияят на резултата от срещите.

Лицето обяснило, че това ще бъдат само няколко двубоя през сезона и резултатите няма да бъдат фрапиращи, да не би някой да ги заподозре.

След отказ на играчите на 29 юли 2013 г. Найден провел среща в заведение в Стара Загора и с треньора на "Берое" до 19 г. Иван Гаджев. На него обещал сумата от 3000 евро на мач.

Това е първото дело, водено за престъпление против спорта, в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, по което е постигната осъдителна присъда.

Съдебният акт на Районен съд Стара Загора подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд Стара Загора.