Бившият капитан на България Димитър Бербатов даде интервю за CNN International, в което говори за евентуалното си преминаване в китайски клуб. Нападателят е откровен, че може да сложи край на кариерата си, ако не получи добра оферта.

"Все още съм активен футболист. Трудно е да се спре с футбола. Тренировките стават навик, винаги се опитвам да поддържам форма, вече 17 години. Ако не го правя е странно за мен. Първо водя децата на училище, после - или фитнес, или футбол. Ако си професионален спортист, футболист, заради себе си продължаваш да поддържаш форма", коментира Митко.

"Най-доброто решение за мен е да започна веднага да играя. Все още се чувствам добре, в добра форма съм. Сутрин, когато се събудя, се чувствам добре. Ще продължа да поддържам форма. Ако нещо се появи като добра възможност за клуб, ще отида, ако не - ще спра с футбола. Китай? Трябва да попитам жена ми, имаме две деца. Ако някой ми каже, че отива в Китай заради футбола, не му вярвайте."

"Не мога да посоча само един мой любим футболист от Манчестър Юнайтед. Това би означавало да обидя другите. Гигс, Скоулс, Гари Невил - трябваше да ги слушам, гледам и да се уча от тях. Юнайтед спечели Шампионска лига, година преди дойда."

"Аз имах за мениджър Сър Алекс Фъргюсън. Там като отидеш, започваш наново да учиш. Манталитетът на победители, например. Исках да стана шампион, а за това трябваше да продължа да се уча. Винаги съм подкрепял моите минали отбори. Иска да гледам хубав футбол, когато един срещу друг излизат два от тях. Гледах Фулъм - Тотнъм, например, и исках да гледам хубав футбол, защото това са два от моите минали отбори."

"Всяко поколение има своите известни спортисти, във всяка страна е така. В България, например, това бе Христо Стоичков. Той е един от най-големите и остава такъв. Аз се опитах да бъда най-добрият от моята генерация."

"Всеки футболист смята, че може да стане добър треньор. Нормално е и аз да се занимавам с футбол и занапред. Но аз мога да бъда успешен и в други области. Имам много моменти на гордост. Не мога да посоча един. Да играеш футбол, това е моята работа и хоби. Засега съм, както казах, все още активен футболист", добави благоевградчанинът.