Димитър Бербатов заяви след благотворителния мач на "Васил Левски", че въпреки умората се чувства доволен и всичко си е заслужавало, след като е видял талантливите деца, които ще получат подкрепа от неговата фондация и тази на Луиш Фиго.

 

"Целият стрес и умората от самия мач се отразява, явно остарявам. Все още не мога да разбера какво се случи, ще ми трябват 1-2 дни. Заслужаваше си всичко, което се случи, когато видях всички тези деца. Като ги поздравих и те ме поздравиха. Целта на фондацията не е изпълнена, сега започва, това е една голяма стъпка към осъществяване  на мечтите ми  и на хората от фондациите. Сега ще имаме възможност да организираме повече такива събития и да помагаме на децата."

"Не беше целта да вкарам, целта беше да се съберат хора на стадиона,  да има повече дарители, децата да получат наградите и да видят всички какви талантливи деца имаме. Всичко останало е на заден план – дали съм вкарал или не. Важното беше, че тези футболисти, които дойдоха подкрепиха каузата на фондациите."

"Винаги може да е по-добре и винаги се стремя да е така. Следващият проект ще се стараем да надскочим себе си. Екип и организацията бяха превъзходни, сега ни трябва малко почивка. Надявам се хората които бяха да са изпитали удоволствие от спектакъла."

"Купонът най-вероятно ще е вкъщи. Много съм изморен, но щастливо изморен. Мисля, че всички са доволни от това как бяха посрещнатити, как се отнасяха с тях. Благодарих им няколко пъти, но те го заслужават. Еврата е опасен характер, но се разбираме затова. Той е много позитивен човек. Като се прибера и се видим на вечерята, ще е удоволствие да се видя пак с тях."

Бербатов заяви, че е възможно отново да бъде организиран такъв мач в България. „Всичко е възможно, това е една огромна крачка, плановете са ми големи и амбициите. Ако можем пак ще организираме тук мач,  ако не - в чужбина.”

Бербатов добави, че все още не се е отказал от футбола и очаква оферти. "Разбира се постоянно е в главата ми това. Ще отделям малко време на семейството, ако има оферти ще го обсъдим, ако не - трябва да приема, че времето ми е минало и да се насоча към друго.