Сагата около Саидо Бераино явно приключи, след като президентът на Уест Бромич Джереми Пийс информира играча, че той няма да бъде продаден през това лято. 

Две оферти от Тотнъм вече бяха отхвърлени, а и нападателят подаде молба за трансфер, която обаче не бе приета, така че той ще продължи да играе на „Дъ Хоуторнс“ поне още известно време. 

„Информирах Саидо, че той няма да бъде трансфериран през този трансферен период и остава в клуба. Сериозно го посъветвах да остави всичко това зад себе си и да се върне към здравата работа на терена и да продължи да вкарва голове за Албиън“ заяви Пийс. 

„Още когато Тотнъм излезе с първото си предложение бях ясен, че в нашите планове не влиза раздялата с нашия голмайстор през това лято и ние винаги сме считали Саидо за част от нашия състав през сезон 2015-16. Ние обаче така или иначе не получихме предложение което отговаря на нашата оценка за него, а освен това нямаше да имаме възможност да му намерим заместник“ добави той. 

Думите му обаче съвсем спокойно могат да бъдат тълкувани, че ако не през януари, до догодина Бераино може да бъде продаден при добра оферта и време на Уест Бром за реакция.