Като сирачета се чувстват играчите на Лестър Сити без клубния си талисман Филбърт Фокс в домакинските мачове от ШЛ, пише в. "Меркюри". Лисиците бяха неприятно изненадани преди първото си домакинство срещу Порто (1:0) от някои от изискванията на УЕФА.

Именно едно от тях забрани на симпатичния лисунгер да стъпва на терена. Затова местните патриоти от в. "Меркюри" изреваха срещу евроцентралата и публикуваха обширен материал, в който осмяха всичките "смешни" изисквания на бюрократите от Нион.

Покрай едно от тях стадионът "Кинг Пауър" се прекръства за всеки кръг от ШЛ на "Лестър Сити Стейдиъм", тъй като не можело търговски марки да бъдат имена на стадиони в турнира. Най-много в Лестър обаче тъжат за талисмана си.

Пак според едно от правилата на УЕФА талисманите не може да попадат в кадър по време на мача, а преди и след него, за да обикалят около играчите и феновете на стадиона, но те могат да бъдат "само малко по-високи от човек с нормален ръст".

Само че благодарение на прочутата си голяма глава Филбърт Фокс е доста по-висок, заради което е изгонен от терена. А от клуба нямат и намерение да се навеждат пред онези от УЕФА и да го заменят с по-нисък. Затова пък ден преди мача с Копенхаген Филбърт Фокс заедно с Клаудио Раниери се появиха на празненствата на индийския празник Дивали в града.

Въпреки отсъствието на лисунгера си Лестър до момента не може да се оплаче от липса на късмет и преди третия кръг от груповата фаза на ШЛ. Тимът на Раниери е единственият отбор с пълен актив от точки и при нова победа над коравия Копенхаген ще направи решителна крачка към 1/8-финала в ШЛ.