Англия постигна третата си победа в Група F на световните квалификации - 3:0 в регионалното дерби с Шотландия. Временният селекционер Гарет Саутгейт изведе тима си до успеха, като и трите гола бяха вкарани с глава. Даниел Стъридж откри сметката през първото полувреме, а след почивката Адам Лалана и Гари Кейхил довършиха “гайдарите”. Уейн Рууни пък изравни рекорда на Дейвид Бекъм за най-много мачове на полеви играч за “Трите лъва” - 109. 

С този успех Англия продължава да е на първото място в групата с 10 точки от 4 мача и без допуснат гол. Шотландците са пети с 4 точки. В останалите мачове от тази вечер Словения надигра с 1:0 Малта като гост, а Словакия разби Литва с 4:0. Словенците са втори с 8 точки, пред Словакия с 6 и Литва с 5. Малта все още няма актив. 

Срещата на “Уембли” започна равностойно, като още в началото домакините искаха дузпа за падане на Рахим Стърлинг в наказателното поле. Малко по-късно и Дани Роуз опита да излъже главния съдия.

Така се стигна до 24-та минута, когато “взриви” трибуните. Нападателят на Ливърпул засече с глава остро центриране на Кайл Уолкър отдясно и направи 1:0. Това беше втори гол в 4 мача на Стъридж в квалификациите. До края на първата част англичаните държаха под контрол нещата, но до нов гол не се стигна. 

Шотландия започна много силно второто полувреме. В 49-та минута Грифитс беше намерен от Уолъс в наказателното поле на Англия. Последва страхотен финт и удар с левия крак. Джо Харт само изгледа как топката мина встрани от гредата. Минута по-късно удар на Робърт Снодграс беше блокиран от Джон Стоунс.

Устремът на гостите беше прекършен в 50-та минута. Дани Роуз центрира от лявото крило, а Адам Лалана с много хубав удар с глава опъна мрежата зад Гордън за втори път. След час игра Англия вкара трети гол. В 61-та минута Уейн Рууни центрира от ъглов удар, а Гари Кейхил отново с глава матира защитниците на шотландците.

В 77-та минута Англия трябваше да води с 4:0, след като Стърлинг беше намерен от Джейми Варди на метър от голлинията. Крилото на Манчестър Сити обаче някак прати топката над гредата. 

Англия - Шотландия 3:0

1:0 Даниел Стъридж 24'

2:0 Адам Лалана 50'

3:0 Гари Кейхил 61’

Англия: Харт, Уолкър, Стоунс, Кейхил, Роуз, Хендерсън, Дайър, Стърлинг, Рууни, Лалана, Стъридж (75 - Варди)

Шотландия: Гордън, Ания (79 - Патерсън), Бера, Ханли, Уолъс, Фрелтчър, Форест, Браун, Морисън (66 - Макартър), Снодграс (82 - Ричи), Грифитс

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/rhsU3-jXKKE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>