Дори и легендата на Арсенал Йън Райт не спести похвалите си за Тотнъм, който е с реални шансове за титлата, след като се приближи на 4 точки от Челси. 

Шпорите изоставаха с 10 само преди няколко кръга, но продължиха да печелят мачовете си, докато лидерът регистрира напоследък загуби от Кристъл Палас и Манчестър Юнайтед, така че авансът му бе намален значително. 

„Ако Тотнъм спечели първата си титла от 1961-а година, никой няма да може да каже, че това ще е незаслужено. Всички бяха отписали първото място, след като авансът на Челси стана 10 точки и считаха Сините за шампиони, но Шпорите не се отказаха и не загубиха вярата си“ напяси Райт в колонката си във вестник „Сън“. 

„Сега, когато те стопиха изоставането си на 4 точки, целият момент е на тяхна страна. Те са още по-мотивирани и не вярвам, че ще се сринат както миналата година. Тотнъм изглежда отдаден и в отлична форма, докато Челси вече определено не създава впечатление, че е непобедим“ добави той. 

„Всичко при Шпорите ме впечатлява – играчите, мениджърът, поведението и фантастичният футбол, който играят. Те ще имат труден мач срещу Арсенал, но и знаят, че са близо до това да завършат пред тях за първи път от 22 години. Почетино не случайно каза, че Тотнъм се цели в по-големи неща, така че съм сигурен, че ще се борят до последно“ каза още Райт.