Атлетико не допусна изненада и след 1:1 срещу Лестър в Англия е на полуфинал в Шампионската лига за трети път в последните 4 издания на турнира. 

Победата с 1:0 в първата среща даваше спокойствие на испанците, които откриха в средата на първото полувреме, което на практика реши всичко. Така мадридчани отстраниха съперника си за трети път в историята. 

Подобрението на Лестър след паузата им донесе равенство, а те имаха и някои други добри ситуации, които пропуснаха. 

В крайна сметка Лисиците отпаднаха, но го направиха достойно, като не загубиха нито веднъж у дома в надпреварата и достигането им до 1/4финалите със сигурност бе отлично. 


В състава на Лестър добрата новина бе завръщането на капитана Уес Морган, който пропусна предишните няколко мача. Той замени наказания Роберт Хут. Дринкуотър и Оказаки бяха титуляри. За Атлетико Антоан Гризман водеше атаката, но Фернандо Торес и Кевин Гамейро останаха на пейката. 

Атмосферата на „Кинг Пауър Стейдиъм” бе страхотна, но това сякаш влияеше повече на англичаните, които бяха много припряни в началото. Гостите бяха добре подредени и затваряха празните пространства в близост до своята врата. 

Атлетико бе опасен при контрите си и в 11-ата минута създаде напрежение, като Симпсън успя да изчисти, а след това корнерът не донесе нищо. Атаките на испанците без съмнение изглеждаха по-подредени, докато Лисиците продължаваха да имат трудности в нападение. 

В 21-ата минута обаче това се промени. Марез влезе навътре и изведе Варди, който успя да свие към Оказаки в наказателното поле, но от трудна позиция японецът не съумя да стреля както трябва. 

Това бе позитивен знак за Лестър, но в 26-ата минута феновете на тима бяха смълчани. Фелипе Луис проби отляво и прати топката към далечната греда, където Саул засече с глава и с отличен удар прати топката в мрежата, при това от доста голямо разстояние. 

Попадението даде още спокойствие на Атлетико и притесни домакините, които за първи път изоставаха у дома в турнира. Те все пак опитаха да отговорят и в 32-ата минута Марез стрела добре от въздуха, но право в Облак. 

Малко преди почивката останаха много сериозни съмнения, че Шмайхел е фаулирал Караско в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена и така паузата дойде при аванс за испанците. 

След нея Лестър започна активно и удар на Олбрайтън бе отклонен над гредата, след това Чилуел не бе прецизен при подаването си. Темпото се вдигна и Гризман се измъкна зад гърба на Симпсън, подаде пред вратата ,но не бе точен и Караско не успя да засече. 

Подобрението в играта на домакините обаче бе факт и в 61-ата минута усилията им бяха възнаградени с изравнителен гол. Една топка бе избита към Олбрайтън, който центрира към Чилуел, а след неговото отклоняване се получи рикошет, топката стана идеална за Варди и той я прати във вратата от 7-8 метра. 

Така на Лестър останаха още два гола и в 65-ата минута Уйоа можеше да реализира единия, но ударът му блокиран пред голлинията. Малко след това Варди можеше да бъде по-прецизен, като този път Савич го спря. Гостите се притесниха и Уйоа не бе точен от добра позиция. 

Последва точен опит от трудна позиция на Варди, който не затрудни Облак. Лестър изпусна момента и гостите пак натрупаха увереност. Затова и в следващите минути добрите ситуации пред вратата на Дюшекчиите липсваха, като в крайна сметка не се стигна до нови опасности и мачът завърши 1:1. 

Лестър – Атлетико М    1:1

0:1    Саул 26
1:1    Варди 61

Лестър: Шмайхел, Симпсън, Морган (84 Амартей), Белауан (46 Чилуел), Фукс, Ндиди, Дринкуотър, Олбрайтън, Марез, Оказаки (46 Уйоа), Варди
Атлетико М:  Облак, Хуанфран (56 Гомес), Савич, Годин, Филипе Луис (74 Кореа), Саул, Габи, Хименес, Коке, Караско (69 Торес), Гризман