Саутхемптън отново не успя да спечели у дома, но поне стигна до 2:2 на „Сейнт Мерис“ срещу Нюкасъл в мач от 8-ия кръг на Висшата лига. 

Светците имат само един успех на своя стадион в последните 10 мача от първенството, който бе срещу Уест Хям през август и сега също трябваше да се потрудят сериозно. 

Айзък Хейдън даде аванс на Свраките в 20-ата минута с удар извън наказателното поле, с което тимът се разписа през първото полувреме при гостуване в английския елит след 687 дни прекъсване. 

Малко след почивката топката срещна гредата при един рикошет в Мая Йошида и домакините оцеляха, което се оказа важно, тъй като секунди след това Маноло Габиадини изравни с прецизен удар в долния ляв ъгъл. 

Нюкасъл обаче много бързо възстанови аванса си, след като Мат Ричи изведе Айосе Перес, чийто първи удар бе спасен, но при добавката испанецът  вкара. В 74-ата минута Лежун доста глупаво спъса Лонг в наказателното поле и Габиадини превърна отсъдената дузпа в гол. 

Хората на Рафа Бенитес са вече с 3 поредни мача без победа, но с 11 точка са на много добрата 9-а позиция. Саутхемптън пък е 10-и с 9.