Ако има едно златно фамилно име в историята на германския футбол, то е Мюлер. Четирима футболисти с тази фамилия са оставили следа в историята на Бундестима с участието си на световни първенства – Томас, Герд, Ханзи и Дитер.

Томас Мюлер

Десет гола в 11 мача на световни първенства и предстоящо участие на финал. С такава визитка нападателят на Байерн (Мюнхен) със сигурност е сред най-добрите играчи в света. Активът му от попадения на световни финали му позволява да се цели в рекорда на своя съотборник Мирослав Клозе, който е топ реализатор в историята на мондиалите с 16 гола.

Прякорът на Томас е "Изследователят на пространството" заради движението му по терена и умението да използва непокрития от противника терен. До момента той има 55 мача и 22 гола с екипа на Германия.

Герд Мюлер

Герд Мюлер е сред най-добрите реализатори за всички времена. С екипа на Байерн той има три поредни КЕШ (1974 – 1976), а с фланелката на ФРГ има повече голове (68), отколкото мачове (62). "Бомбардирът на нацията" има 14 попадения на световни първенства. Бележи ги в Мексико през 1970 и ФРГ 1974.

Ханзи Мюлер

Класният полузащитник, играл в Щутгарт и Интер, е връзва играта на ФРГ през 1978 година в Аржентина. Четири години по-късно той играе 90 минути срещу Англия (0:0) и записва 20 минути на финала срещу Италия (1:3). Единствения си гол на световно първенство той бележи срещу Мексико през 1978. Има общо 42 мача за ФРГ и 5 попадения.

Дитер Мюлер

През 1978 г. в Аржентина той играе четири мача и бележи два гола, единият от които срещу Холандия (2:2) в повторението на финала от 1974 г. Истинското име на нападателя на Кьолн, Щутгарт и Бордо всъщност е Дитер Кастер, а фамилията Мюлер той приема, тъй като е осиновен. С фланелката на ФРГ той има 12 мача и 9 гола.

Иван Кастейо, "Евроспорт"