Волфсбург затвърди второто си място в Бундеслигата, след като в среща от 27-ия кръг се наложи с 3:1 над Щутгарт. Така вълците събират 57 точки и остават със 7 пред Борусия Мьонхенгладбах, който пък размаза Хофенхайм с 4:1 като гост.

Рикардо Родригес се разписа два пъти за Волфсбург, а Андре Шюрле отбеляза първото си попадение след пристигането през зимата в този отбор за убедителната победа над последния в класирането Щутгарт.

Най-напред Родригес се разписа от дузпа в 41-ата минута и след това беше точен от свободен удар в 65-ата. За швабите Мартин Харник изравни малко преди края на първото полувреме. Шюрле пък се разписа в 76-ата минута след пробив и центриране на Кевин де Бройне.

Вълците обаче изостават на 7 точки от Байерн, който по-късно днес гостува на Борусия Дортмунд.

Байер Леверкузен остава в битката за третата позиция след убедителната победа над Хамбургер с 4:0 и има 48 точки.

Под ръководството на временния си треньор Петер Кнебел Хамбургер увеличи серията си без победа на седем мача в неговия първи мач.

Гонсало Кастро откри резултата в 7-ата минута, а Щефан Кислинг удвои с плонж с глава малко преди края на първото полувреме. Той добави за 3:0 от близко разстояние в 56-ата минута, а Кастро също завърши с два гола, покачвайки на 4:0 в 63-ата.

Хофенхайм поведе с 1:0 на Борусия Мьонхенгладбах с попадение на Свен Шиплок в 17-ата минута, но още до почивката гостите обърнаха. Макс Крузе изравни от дузпа в 28-ата минута, а само 3 по-късно Патрик Херман обърна развоя с първия от двата си гола.

В 36-ата минута Рафаел направи 3:1, а Херман вкара за 4:1 пет минути след началото на втората част. С този успех зелено-черните водят с 9 точки пред Шалке'04 в борбата за място в Шампионската лига.

Александър Мадлунг и Щефан Айгнер изведоха Айнтрахт с два гола над Хановер, като този път лидерът при стрелците Александер Майер не успя да се разпише. Мадлунг откри с глава в 27-ата минута, засичайки центриране от фаул. Но застрашените от изпадане гости успяха да измъкнат точката с точните изстрели на Марсело и на Дидие Я Конан осем минути преди края.