Щутгарт се върна в битката за оцеляване в Бундеслигата след директна победа над прекия конкурент Хамбургер с 2:1 в предпоследния 33-и кръг. Швабите се изкачиха от 18-о на 16-о място. Кристиян Гентнер и Мартин Харник вкараха головете през първото полувреме за втората поредна победа.

Гостите от Хамбург, които са на предпоследното 17-о място с 32 точки и изостават с 1 от днешния си съперник, откриха първи резултата чрез Гойко Качар.

Качар откри резултата в 13-ата минута, като това е неговото трето попадение в последните три мача. Той се разписа след подаване на Рафаел ван дер Ваарт от свободен удар.

Но домакините изравниха чрез Гентнер, който засече прострелно подаване от ляво и изненада вратаря Рене Адлер. 8 минути по-късно- в 35-ата, Харник засече на първа греда центриране от корнер. Давид Дидави можеше да успокои Щутгарт с трети гол, но не наказа грешка на вратаря Адлер.

Падерборн се смъкна на последното 18-о място с 31 след поражение с 0:1 от Шалке, а Хановер е на 15-о място след важната победа с 2:1 над Аугсбург като гост. Гостите завършиха с 10 човека, а домакините с 9 заради три червени картона в последните минути.

Борусия Мьонхенгладбах надви с 2:0 Вердер и си гарантира 3-ото място и директна квота за Шампионската лига. И двата гола вкара Рафаел Каетано в 53-ата и в 85-ата минути.

Зелено-черните имат 66 точки, на 2 от Волфсбург и с 5 пред Байер Леверкузен, който днес се наложи с 2:0 над Хофенхайм с по един гол във всяко полувреме.