С гол на Салиф Сане през второто полувреме Хановер'96 постигна първа победа за сезона, надделявайки с 1:0 над Вердер (Бремен). Мачовете днес закотвиха Щутгарт на последното място в класирането след 2:2 като гост на Хофенхайм.

Хановер пък се изкачи от последното място на 16-ото, след като Сане се разписа в 55-ата минута. В другата среща с отношение към дъното на класирането Кевин Фоланд се разписа два пъти за Хофенхайм, но Ян Клемент намали, а Тимо Вернер в 90-ата минута направи 2:2.

Херта Берлин се изкачи на 4-о място в класирането, след като размаза с 3:0 на собствен терен Хамбургер ШФ, а Борусия Мьонхенгладбах с два гола в рамките на две минути през второто полувреме срази Волфсбург.

Cаломон Калу преди почивката и Ведад Ибишевич в 76-ата и в 78-ата минута се разписаха за столичани. Инголщат пък отпразнува първата си домакинска победа в първенството, побеждавайки с 2:0 Айнтрахт Франкфурт.

Утре играят лидерите Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, а Шалке е домакин на Кьорн. Третата среща е между Байер Леверкузен и Аугсбург.